Bouwvakkers

Bouwvakkers

Hoewel het werk in de bouw de afgelopen jaren erg is toegenomen, werken er toch steeds minder mensen in deze sector. Dit komt volledig door de daling van het aantal werknemers bij zzp-bedrijven. Totaal zijn er daardoor nu 510.000 mensen werkzaam in de bouw. Per kwartaal daalt het aantal werknemers met duizend, en dat is voor deze sector erg fors. En toch worden er nog heel veel nieuwe dingen gebouwd in Nederland. En dit betekent voor de huidige werknemers dat er nog harder gewerkt zal moeten worden. Maar daarbij stijgt het aantal vacatures voor de bouw wel weer enorm. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een leuke baan in de bouw? Dan heb je waarschijnlijk genoeg om uit te kiezen. Maar je kan natuurlijk tussendoor ook zelf even voor klusjes man spelen…

Bouwmaterialen

Elk project is natuurlijk anders, of je nou een badkamer gaat verbouwen of dat je een hele nieuwe keuken gaat bouwen. Bij elk project zal je weer verschillende materialen en gereedschappen nodig hebben. Zorg van tevoren goed dat je kijkt welke materialen je nodig hebt en dat je niet tijdens je klus voor verrassingen komt te staan. Bij een grote verbouwing heb je verschillende bouwmaterialen nodig. Grote kans dat je ook veel gipsplaten nodig zult hebben. Zeker wanneer je extra scheidingswanden gaat plaatsen, de schuine kap gaat aftimmeren of als je plafondplaten gaat vervangen. Een MDF plaat valt ook niet te ontbreken. Mdf platen worden vaak gebruikt in kasten, lades en meubels. Ze zijn voor binnen gebruik en eenvoudig bewerkbaar. Betonstukken zijn ook niet te missen. Hiermee kan je pas echt de basis voor je muren of plafonds beginnen. Ook is metselzand, voegenzand of betonzand altijd handig om bij de hand te hebben.

Andere handige hulpmiddelen

Naast alle materialen zijn er nog een aantal handige dingen die je in huis kan halen als je gaat verbouwen. Een kamersteiger is bijvoorbeeld erg handig om in huis te halen als je op een hoogte moet werken die net niet helemaal meer haalbaar is met een ladder. Ook is het handig om tijdens het bouwen jezelf te beschermen. Werkhandschoenen komen bijna bij elk klusje wel van pas en zijn dan ook zeker handig om een paar van aan te schaffen. Als je grote dingen gaat slopen kan je er ook voor kiezen om een helm op te doen. Je moet er toch niet aan denken dat je een groot stuk puin op je hoofd krijgt. En bescherming voor e.v.t. de vloer is ook handig. Leg hier een groot zeil overheen zodat het niet kan beschadigen.

Ook als u problemen heeft met uw deursloten kunt u terecht bij Slotenmaker Amsterdam!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.