Dakkapel op maat kopen

Dakkapel op maat kopen

De zolder is meer dan slechts een opslagruimte voor niet of weinig gebruikte spullen als de kerstboom. Het kan bijvoorbeeld makkelijk gebruikt worden voor extra slaapruimte of voor een thuis kantoor. Alleen zijn de schuine daken hier niet echt geschikt voor. Ze kosten meters in de ruimte die je hebt en laten geen licht door. De hele tijd in een donkere kamer bivakkeren is geen doen voor een langere tijd. Een dakkapel in Breda is dan een ideale uitkomst.

Een dakkapel op maat

Je hebt dus besloten dat het tijd wordt om de zolder eens goed aan te pakken. Niet met slechts een nieuw likje verf, maar een grondige verbouwing. Nu wordt het echt eens een nuttige ruimte, waar geleefd kan worden, in plaats van dat het er maar gewoon is. Tijd dus voor een dakkapel.

Het handige van een dakkapel is, dat het volledig op maat voor jouw dak wordt gemaakt. Vrijwel ieder dak is net even anders en daarom is het maatwerk ook nodig. Een dakkapel plaatsen doe je namelijk niet zomaar, al gaat het tegenwoordig wel een stuk sneller dan twintig jaar geleden.

De techniek is in al deze tijd niet stil blijven staan. Dakkapellen zijn steeds populairder geworden, aangezien ze een vrij kostenefficiënte manier zijn om gemakkelijk meer ruimte in huis te krijgen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het proces van het opzetten en plaatsen van de dakkapel zeer snel kan plaatsvinden. Tegenwoordig worden dakkapellen namelijk vrijwel geheel al in de fabriek gemaakt. Het is dus niet meer zo dat plankje voor plankje naar de zolder wordt getild en daar alles aan elkaar bevestigd wordt. Dat alles al in zijn geheel uit de fabriek komt scheelt daarmee enorm in de installatietijd.

Hoe werkt het plaatsen dan?

Een dakkapel plaatsen gaat dus al een stuk sneller dan voorheen. Toch is het nog een intensieve taak. Afhankelijk van je wensen, de grote van de klus en het dak, kan het echter binnen enkele dagen geplaatst worden.

Voordat de dakkapel wordt geplaatst wordt er een gat in het dak gemaakt. De dakkapel moet immers ergens geplaatst worden en dit gaat niet dwars door de dakpannen heen. Deze worden dus verwijderd, samen met een gedeelte van het dak. Vervolgens wordt met de hijskraan de dakkapel naar het dak gehesen. De dakkapel wordt vakkundig begeleid naar het gat van het dak en hier vervolgens bevestigd. Daarna is het nog alleen nodig om het dak weer netjes af te werken, zodat je er niks meer van ziet. Bron: In2klussen.nl

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.