Hoe richt ik een thuiswerkplek in?

Hoe richt ik een thuiswerkplek in?

Thuiswerken is populair. Maar wat maakt nu precies een goede thuiswerkplek? In dit blog vertellen we je er graag meer over. Lees hier meer!

Hoe richt ik een thuiswerkplek in?

We werken met z’n allen steeds vaker thuis. Zowel werkgevers als werknemers zien hier de voordelen van in. En soms is het ook gewoon lekker om thuis te werken. Thuiswerken heeft zeker een aantal voordelen. Maar het is wel belangrijk dat je ook thuis op een goede, efficiënte manier kunt werken. Daarom is een goede inrichting belangrijk. Maar hoe richt je een thuiswerkplek eigenlijk goed in? In dit blog vertellen we je er meer over en geven je praktische tips om op te letten. Lees hier over de mogelijkheden. Het thuiswerken vergt wel wat aanpassingen in huis, dat lees je hieronder.

Een schone werkplek doet wonderen

Speelgoed, papieren, rondrennende kinderen of een hond die kwispelend langsloopt: thuiswerken betekent ook dat afleidingen op de loer liggen. Kies daarom een rustig plekje uit om te werken. En maak dit ook goed schoon. Zorg ervoor dat belangrijk papierwerk niet rondslingert en streef een clean desk policy na. Geordend en schoon werken zorgt voor een betere werkstructuur en minder afleiding.

Het juiste meubilair

Goed, je kunt natuurlijk aan de keukentafel gaan zitten en aan de slag gaan. Maar je merkt na verloop van tijd dat dit niet ideaal is. De stoelen zitten niet lekker en de tafel is net wat te hoog. Rug- en nekklachten liggen op de loer. Daarom is goed meubilair ook voor thuiswerken onmisbaar als je zelf je thuiswerkplek inricht. Dit hoeft echt geen honderden euro’s te kosten. Een goed, stevig bureau en fijne bureaustoel heb je al voor een paar tientjes. Krap in je budget? Kies dan een tweedehands bureau en of bureaustoel.

Werk met daglicht

Werkte je op kantoor altijd een beetje in de schaduw of stond je bureau weggedraaid van het raam? Pak het thuis anders aan. Draai je bureau op je thuiswerkplek wat meer naar het raam toe. En geniet iedere dag van de opkomende zon. Niet alleen zorgt de zon voor een fijne, lichte werkplek, veel zonlicht is ook gezond voor de aanmaak van vitamine D. Natuurlijk hoef je niet in de volle zon te zitten. Heb je echt geen plek voor een werkplek bij het raam? Zorg dan voor een goede lamp.

Is je huis er klaar voor?

Wie thuiswerkt, gebruikt meer stroom en internet. Zorg er dan ook voor dat je internetverbinding snel blijft, zodat je je werk zonder problemen kunt doen. Een goede internetverbinding via VPN is in dat geval aan te raden. Het stroomverbruik zal ook toenemen. Let hier dus op. Uiteraard zal dit geen torenhoog bedrag worden, maar je merkt het zeker aan de rekeningen. Tot slot is het belangrijk dat je huis er echt klaar voor is. Bespreek dit goed met je partners en of kinderen. Geef aan dat je bijvoorbeeld tussen bepaalde tijden echt niet gestoord wil worden. Anderzijds biedt thuiswerken ook voordelen: in je pauze of na je werk kun je nu je kinderen helpen met hun huiswerk. Files? Dat is verleden tijd en je hoeft geen kleffe boterhammen meer mee te nemen!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.