Huisbord dat bij je past

Huisbord dat bij je past

Het kan moeilijk zijn om een ​​huisbord te kiezen dat zowel bij jouw behoeften als bij jouw huis en jouw stijl past.

Het materiaal

De eerste vragen die je jezelf moet stellen, is van welk materiaal wil ik dat mijn bord is? De beste manier om dit te beantwoorden is: tot welke stijl voel je je van nature aangetrokken. Ten tweede, hoeveel zorg wil je eraan geven.

Het kan zijn dat je van houten nummerplaatjes houdt, ze zijn een zeer tastbaar product, ademen kwaliteit en zien er geweldig uit. Ze hebben echter wel wat onderhoud nodig. In tegenstelling tot stenen plaatjes die er ook nog eens uitstekend uitzien, maar eenmaal geplaatst niet meer aangeraakt hoeven te worden.

Geschilderde tekens

Eén van de meest populaire items is dat van de geverfde houten deurbordjes. Vaak worden ze gemaakt van  Eik, Tricoya of Accoya. Eik is prachtig omdat de nerf door de verf komt om een ​​traditioneel hout te laten zien.

Accoya is één van de beste houtsoorten die je kunt gebruiken, omdat het extreem stabiel is en de verf goed hecht aan het hout voor een uitstekende afwerking. Ten slotte is Tricoya nog een prachtig materiaal.

Stenen bordjes

Een materiaal dat altijd al rond is maar nog steeds erg populair is, is dat van de stenen bordjes. Van traditionele leisteen tot hoogwaardig graniet, er is een overvloed aan keuze. Leisteen kan traditioneel worden gestraald, met verf gevuld en natuurlijk gelaten of geolied voor een donkerdere afwerking. Het kan worden verhoogd en ongeverfd, waardoor de letters donkerder en de achtergrond lichter worden. Als alternatief kun je het zelfs schilderen en de letters laten uitetsen voor een heel ander uiterlijk.

Gegraveerd/Vinyl

Als het gaat om gegraveerde of vinylplaten, denken mensen meestal dat deze alleen voor zakelijk of gedenkwaardig gebruik mogen zijn. Het is echter uitermate geschikt voor huisborden.  Van de budgetvriendelijke acryllaminaatborden tot traditioneel messing en helder acryl.

Messing heeft af en toe wat onderhoud nodig met betrekking tot een poetsmiddel. De rest van deze materialen zijn echter nagenoeg onderhoudsvrij.

Gegoten metaal

Verder zijn er bordjes van  gegoten metaal zoals messing en brons. Ze zorgen voor hoogwaardige, mooi uitziende borden en met een verscheidenheid aan beschikbare opties, zoals stijl, kleur en vorm. Hierdoor kun je een huisbord krijgen dat precies bij je past.

De stijl/het ontwerp

Nadat je hebt gekozen welk materiaal je wilt, is de volgende stap het ontwerp. Is er een afbeelding die zou helpen om het ontwerp stijlvol af te werken? Het kan moeilijk zijn om te weten wat je wilt, daarom hier enkele tips om je te helpen.

Tip 1 – Ga naar de plek waar jr het bord wilt hebben en meet de ruimte waar je denkt dat het bord zou komen. Dit geeft je een idee van de grootte van jouw bord.

Tip 2 – Pak een stuk papier en teken je eigen ontwerp.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.