Kunststof gevelbekleding: wat houdt dat precies in?

Kunststof gevelbekleding: wat houdt dat precies in?

Je hebt de term kunststof gevelbekleding nu al een aantal keer voorbij horen komen, maar wat is het precies? De gevelbekleding zal als het goed is zorgen voor wat minder onderhoud en minder hoge kosten en hiernaast werkt het isolerend. Maar toch is de term gevelbekleding onder te verdelen in verschillende varianten. Hier lees je alles wat je moet weten over gevelbekleding.

Waarmee bekleed je je gevel?

Het is allereerst even handig om te weten wat kunststof gevelbekleding precies inhoudt. Bij gevelbekleding wordt er een laag van een bepaald materiaal over de daadwerkelijke gevel geplaatst. Zoals de naam zegt is deze laag bij kunststof gevelbekleding van kunststof. De laag werkt isolerend en beschermend. Toch is er nog een aantal alternatieven ten opzichte van de kunststof variant. Zo is je gevel te bekleden met steenstrips, hout en crepi. Wanneer je een bakstenen gevel hebt, is het erg aan te raden om gebruik te gaan maken van steenstrips. Het voordeel van steenstrips is dat niet de gehele muur vervangen moet worden, maar er slechts een fractie opnieuw geplaatst moet worden. Dit scheelt uiteraard erg in de prijs. Voor wat betreft crepi, deze gevelbekleding is geschikt voor veel ondergronden. Het is daarnaast in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Tot slot is er de houten gevelbekleding. Deze is al een lange tijd populair. Dit komt met name door de authentieke look van de gevel.

Waarom nou kunststof?

Een alternatief op bovenstaande drie is dus een kunststof gevelbekleding. Allereerst is er de prijs/kwaliteit-verhouding. Deze is erg gunstig ten opzichte van andere bekleding. Je hebt bijvoorbeeld een houtimitatie van kunststof. Je gevel ziet er dan uit alsof hij met hout is bekleed, maar dit is in werkelijkheid helemaal niet zo. Voordelen die hierbij komen kijken zijn dus vooral de hoeveelheid onderhoud, maar ook zeker de prijs. Een kunststof gevel is gemakkelijk te onderhouden door middel van een waterspuit. Tot slot is er nog het voordeel dat kunststof in bijna elke denkbare kleur te verkrijgen is. Je kunt je gevel dus gemakkelijk dezelfde kleur gaan geven als je kozijnen en deuren. 

Duurzame keuze

Tot slot is kunststof gevelbekleding de meest duurzame van alle andere mogelijke gevelbekledingen. Ten opzichte van overige gevelbekledingen heeft kunststof een veel langere levensduur. Het gaat bijvoorbeeld niet snel rotten, verkleuren of een andere vorm aannemen. En zoals gezegd is het onderhoud bij een gevelbekleding van kunststof in vergelijking tot andere bekledingen, een peulenschil. Ook dit draagt weer bij aan de duurzaamheid van de bekleding.

Kortom, het is erg aan te raden dat, wanneer je op zoek bent naar nieuwe gevelbekleding, je kiest voor dat van kunststof. De voordelen staan hierboven genoemd. Neem vooral de hoeveelheid onderhoud en de duurzaamheid van het materiaal mee in je keuze en zo zal je erg snel tot de conclusie komen welke bekleding het beste is.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.