Tips voor de verkoop van je woning

Tips voor de verkoop van je woning

Ben je van plan om je huis op korte termijn te verkopen? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips zodat je je huis voor een hogere prijs en sneller verkocht krijgt.

Laat goede foto’s maken

De foto’s op je verkoopadvertenties zijn de eerste indruk die potentiële kopers van je woning krijgen. Zorg daarom dat dit goede foto’s zijn. Zelf even snel een paar foto’s maken met je mobiel is helaas niet goed genoeg. De eerste stap naar goede foto’s is het opruimen van je huis. Zorg dat je huis er zo ruim mogelijk uitziet op de foto’s. Soms is het daarom nodig om de indeling van je meubilair te veranderen. De juiste lichtinval zorgt er ook voor dat je huis er ruimer uitziet. Haal overbodige spullen weg en ruim rotzooi op. Sorteer de boeken in je boekenkast op kleur. Foto’s door een professionele fotograaf laten maken is de beste keuze. De makelaar kan je ook adviseren waarop je moet letten bij het (laten) maken van de foto’s.  

Verhoog de waarde van je woning

Door een relatief kleine investering kun je de waarde van je woning al flink laten stijgen. Het verduurzamen van je woning zorgt voor een grote stijging van de waarde van je woning. Je kunt dit onder andere doen door je huis beter te isoleren en/of zonnepanelen te laten plaatsen. Andere aanpassingen die de waarde van je woning erg kunnen laten stijgen zijn onder andere het plaatsen van een dakkapel, een aanbouw aan je huis te laten bouwen, een nieuwe keuken te laten plaatsen en/of de badkamer en toilet te verbouwen. Als je een kleiner budget hebt kan het plaatsen van een overkapping een goede keuze zijn. Voordelige terrasoverkappingen van goede kwaliteit vind je op de website vankootentuinenbuitenleven.nl.

Wees geduldig

Zorg dat je genoeg tijd hebt om je huis te verkopen. Zo voorkom je dat je te snel akkoord moet gaan met een bod. Het is zonde als je snel je huis verkoopt terwijl je een hoger bod zou kunnen krijgen. Wees daarom geduldig. Hoe langer je de tijd hebt om je woning te verkopen, hoe beter. Houd er wel rekening mee dat je dan meer kosten kwijt kunt zijn aan de makelaar voor bezichtigingen. Door van tevoren goed de potentiële kopers in te lichten voorkom je dat je mensen een bezichtiging laat inplannen die sowieso niet genoeg geld hebben om je huis te kopen. Je kunt ook van tevoren aan potentiële kopers een bewijs van hun inkomen vragen. Dat kan weer een aantal onnodige bezichtigingen schelen.

Denk ook goed na over het moment dat je je woning wilt verkopen. Is de huizenmarkt nu niet goed? Wacht dan nog even ermee.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.