Welk dekbed past het best bij mij?

Welk dekbed past het best bij mij?

De gemiddelde Nederlander gebruikt de nacht om tot rust te komen. Door ’s nachts te slapen, laad jij jouw lichaam weer op voor de volgende dag. Dit is echter alleen het geval wanneer je goed slaapt. Slaap je slecht? Dan word je moe wakker en dat zorgt dat je je sneller irriteert aan allerlei zaken. Voor een goede nachtrust is het onder meer belangrijk om een goede bedbodem en een fijn matras te hebben. Een goed dekbed is echter ook belangrijk. Hierdoor voorkom je namelijk dat je ’s nachts kou vat en de volgende ochtend bijvoorbeeld een zere rug of nek hebt. Het vinden van een geschikt dekbed is echter geen gemakkelijke opgave. Vind jij dit ook lastig? Wij vertellen jou hieronder waar je allemaal op moet letten. Zo slaag jij er ongetwijfeld in het dekbed te vinden dat het beste bij jou past.

Hoe groot moet het dekbed zijn?
Voordat je begint aan jouw zoektocht, moet je weten dat dekbedden verschillende afmetingen hebben. Dit is dan ook een eerste puntje om rekening mee te houden wanneer je een nieuw dekbed zoekt. Er zijn mensen die de maten van hun bed gebruiken om een geschikt dekbed te vinden. Dit is een goed hulpmiddel, maar zie het niet als leidraad. Het is namelijk prettig wanneer het dekbed groter is dan jouw bed. Wanneer dit niet zo is, kun je ’s nachts te maken krijgen met tocht. Hierdoor kun je de volgende ochtend ontwaken met nek- en/of rugklachten. Kies daarom liever voor een dekbed dat (ruim) over jouw bed valt.

Kies voor een donzen dekbed
Dekbedden verschillen niet alleen qua afmetingen van elkaar, maar ook qua vulling. Zo kun je kiezen voor een donzen dekbed, maar ook voor een dekbed met wol of synthetisch materiaal als vulling. Wanneer we de verschillende vullingen vergelijken, ontdekken we al snel dat je het beste voor een donzen dekbed kunt kiezen. Waarom? Omdat donzen dekbedden zeer licht en goed gevuld zijn. Daarbij komt dat een dekbed met een donzen vulling goed isoleert. Hierdoor blijft de warmte onder het dekbed hangen, waardoor jij het zelfs in de koudste nachten heerlijk warm hebt.

Verschillende soorten dons
Indien je voor een donzen dekbed kiest, ontdek je al snel dat er verschillende soorten dons zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dekbed met eendendons, maar je kunt ook voor een ganzendons dekbed gaan. Nu ben je vast benieuwd naar de verschillen tussen deze twee vullingen. Een dekbed gevuld met ganzendons is lichter en slaapt comfortabeler dan een dekbed met eendendons. Dit komt doordat de dons van een gans groter is dan eendendons. De afwerking van het dekbed hangt af van het soort vulling dat je kiest. Dit wordt namelijk afgestemd op de vulling. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat een dekbed met eenden- of ganzendons niet geschikt voor jou is.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.