Welk soort dekbed is geschikt voor mij?

Welk soort dekbed is geschikt voor mij?

Een dekbed vinden lijkt op het eerste oog een stuk makkelijker dan het is. Veel mensen beginnen aan de zoektocht met het idee dat er niet zoveel verschil in kan zitten. Wanneer zij eenmaal bezig zijn, ontdekken ze echter al snel dat dekbedden toch behoorlijk van elkaar verschillen. Uiteraard wil je wel direct de juiste keuze maken. Een dekbed is namelijk niet bepaald goedkoop. Het zou daarom zonde zijn wanneer je binnen de kortste keren opnieuw geld aan een dekbed uit moet geven. Daarom is het verstandig om voor jouw zoektocht al vast te stellen welk dekbed past bij jouw koudschuim matras. Wij helpen je hier graag een handje bij.

Hoe groot is jouw bed?
Dekbedden zijn sinds jaar en dag in allerlei verschillende maten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een eenpersoons dekbed, maar ook voor een tweepersoons dekbed. Welk dekbed je kiest, hangt natuurlijk af van bed waarin je slaapt. Om een goede keuze te maken, doe je er daarom goed aan het bed op te meten. Het dekbed moet niet precies even groot zijn als jouw bed, maar groter. Met een groter dekbed voorkom je namelijk dat er constant koude lucht onder de deken kan komen. Heb je reeds beddengoed in huis? Kijk dan naar de afmetingen hiervan en koop een dekbed dat hierin past. Het zou immers zonde zijn wanneer je straks ook weer op zoek kunt naar een nieuwe dekbedovertrek.

Heb je het snel warm of koud?
De ene Nederlander heeft het ’s nachts snel koud, terwijl de andere het warm heeft. Dit is ook iets om rekening mee te houden wanneer je op zoek gaat naar een geschikt dekbed. Er zijn namelijk verschillende soorten dekbedden. Ben je iemand die het snel koud heeft? Dan is een winterdekbed waarschijnlijk iets voor jou. Dit dekbed is voorzien van een flinke hoeveelheid vulling en bestaat uit één laag. Met zo’n dekbed heb jij het altijd warm tijdens koude nachten. Heb je het ’s nachts snel warm? Kies dan voor een 4 seizoenen dekbed. Dit dekbed bestaat uit verschillende lagen die je aan elkaar kunt verbinden. Hierdoor bepaal je dus zelf de dikte van jouw dekbed.

Welk materiaal vind je prettig?
Weet je welke afmetingen het dekbed moet hebben en of het een winter of 4 seizoenen dekbed wordt? Dan ben je er nog niet. Nee, want je moet namelijk ook nog kijken naar de vulling van het dekbed. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit dons, wol of een synthetische vulling. Wil je jarenlang plezier hebben van jouw dekbed? Kies dan voor een donzen dekbed. Deze zijn weliswaar wat duurder in de aanschaf dan dekbedden met een andere vulling, maar je hebt er ook aanzienlijk meer plezier van. Zo zijn donzen dekbedden bijvoorbeeld ook zacht, licht en natuurlijk. Dit is bij dekbedden met een andere vulling lang niet altijd het geval.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.